Varför är vi människor så rädda – Varför?

Den här artikeln fick mig att tänka till så att det knakade. Hur släpper man taget? Thats the question! Sällsynt konst att våga släppa taget lyder rubriken. När är en människa redo att släppa taget om det som stör och våga sig ut ur säkerhetszonen?

De gånger jag vågat släppa taget om större problem har varit då jag blivit så förbannad på mig själv och hela situationen att jag inte längre orkade bry mig längre. Då släppte jag taget och det blev en förändring. Ibland blev det positivt och ibland negativt slutresultat. Det är endå en konst att våga släppa. Intervjun med Sara Stridsberg var intressant. Orden hon använde var magiska!

Människor som dagligen vågar släppa kontrollen eller “inte bryr sig så mycket” de lever säkerligen mycket mer bekymmerslöst tror jag.

Det är mycket rädsla involverat när man inte vågar släppa något som skapar problem i ens liv. Då kommer rädslan för vad som eventuellt komma skall. Rädslan för att misslyckas, rädsla,rädsla och slutligen ännu mer rädsla.

Igår när jag var ute och cyklade så dök just de här tankegångarna upp. Varför är vi människor så rädda hela tiden. Är det inte det ena så är det det andra. Varför?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *