Självförakt är boven i det här dramat – Att börja tycka om sig själv är vägen ut!

En journalist hade intervjuat honom och ställt en hel del ingående och mycket givande frågor om hans liv och honom som person. Ola svarade ärligt kändes det som och blottade sitt inre för journalisten på ett sårbart sätt. Det fanns flera saker om hans liv som jag snappade upp och skrev ner. Ett av dessa är problematiken kring hur man slår sig fri från rädslan och rädslan för auktoriteter. Kunde aplicera de här känslorna i mitt eget liv. Jag har också alltid varit rädd för auktoriteter. Varför är man rädd för dessa människor? Sedan talade han om hur flockmentaliteten kan göra folk rädda och hindrar dem från att utvecklas som människor. Mycket intressant! Det ligger mycket i detta.

Hur slår man då sig fri från rädslan för flockmentalitet och rädslan för auktoriteter? Svaret är inte så enkelt och därför flyr många människor på olika sätt. Ola Rapace flydde genom teatern och även på andra sätt. Alla vill vi bli fria och känna oss stolta för dem vi är. Självförakt är en av de mest destruktiva krafter som man tvingas kämpa mot. Jakten efter kärlek och att få bli älskad kan verkligen ta sig uttryck på fel sätt. Många gånger flyr man från sig själv för man inte tycker om sig själv. Detta fenomen känner jag till eftersom jag är där nu.

När jag skulle gå in i köket i dag på förmiddagen så det första jag hörde från tv:n var det kvinnan sa som satt i intervjusoffan hos Malou von Sivers.

– Det behövs en enormt förändring och man måste börja tycka om sig själv. Detta budskapet var det första jag hörde och det slog mig som  en hammare i huvudet.

Det är där skon klämmer. Man måste tycka om sig själv för att saker och ting ska fungera runt omkring. Det är då man kan bryta sig fri från rädsla och förhoppningsvis ta till sig den kärlek som andra människor ger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *